Semipermanente make-up; wat houdt het in?

Semipermanente make-up; wat houdt het in

Semi-permanente make-up is nog steeds een relatief nieuwe schoonheidstrend, maar is de laatste tijd erg populair. Tegenwoordig zie je semi-permanente make-up op bijna iedereen, van beroemdheden, Instagram-influencers en vrouwen blogs tot gewone mensen die het te druk hebben – of geen zin hebben – om zich elke dag zorgen te maken over het opnieuw aanbrengen van make-up. Maar wat kun je allemaal doen met deze schoonheidstrend? Wij vertellen het je.

Wat is semi-permanente make-up?

Semi-permanente make-up is een algemene term voor een aantal verschillende procedures. Deze behandelingen resulteren in een permanente markering op het gezicht die eruitzien alsof er make-up is aangebracht. De bedoeling is dat het natuurlijk oogt en de resultaten blijven ongeveer een tot drie jaar zitten. De mogelijkheden van deze trend zijn eindeloos. Denk eens aan permanente eyeliner of lippenstift. Wil je een egale huid? BB Glow. Hoe krijg je sproeten? Semi-permanente make-up!

Wenkbrauwen

De meest populaire behandelingen zijn toch wel degene die toegepast worden op de wenkbrauwen. Je kunt hierbij denken aan microblading of powder brows. Aangezien de behandelingen een aantal jaar zichtbaar blijven, raden we aan powderbrows en microblading ervaringen te lezen, zodat jij kunt kiezen wat het beste bij je past. Kies daarna een goede salon uit en ga niet op prijs af. De juiste vorm en stijl van je wenkbrauw kan je namelijk helpen om een verzorgde, frisse en jeugdige uitstraling te krijgen.

Populaire behandelingen

Na wenkbrauwen volgen de ogen en lippen in het lijstje populaire behandelingen. Voor ogen focust semi-permanente make-up zich op eyeliner. Wimper extensies of een lift blijven namelijk maar een paar weken zitten. Eyeliner is de meest tijdrovende taak in je make-up routine. Soms moet het tien keer overnieuw of geef je het onderweg op. Daarom is deze behandeling in het leven geroepen. Hiernaast zijn volle lippen een echte trend. Voor degene die geen chirurgische ingreep willen ondergaan, is semi-permanente lipliner een oplossing. Dit voegt definitie toe aan dunne lippen waardoor de voller worden. Ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *