Dit is de leukste hobby hype van dit moment

Dit is de leukste hobby hype van dit moment

Nieuwe hobby’s uitproberen is een soort must geworden tijdens de lockdowns. Iedereen is op zoek naar nieuwe manieren om zichzelf te entertainen zonder terrassen, winkels en na het uitkijken van Netflix. Een van de leukste nieuwe hobby’s die erg populair zijn geworden is diamond painting.

Wat heb je nodig?

Om te beginnen met diamond painten heb je een paar dingen nodig. Verschillende webshops zullen ook starter pakketten verkopen, maar toch zal ik het nog even samenvatten. Het eerste wat je nodig hebt is een zelfklevend canvasdoek. Hier ga je de steentjes op plakken. Daaronder plaats je een patroon van een foto, welke fingeert als een gids voor het plaatsen van de steentjes. Verder heb je een pincet en een pennetje nodig om de diamantjes te plaatsen en goed te leggen en wat wax om ze aan het pennetje te laten plakken. Het laatste wat je nodig hebt zijn natuurlijk de steentjes en een schudbakje om de steentjes makkelijk uit te halen. Daarna werkt diamond painting als verven op nummer. Plaats de juiste steentjes op de juiste plek volgens het sjabloon en je ontwerp zal tot leven komen.

Wat kun je maken?

Een diamond painting kan werkelijk álles worden. Van een standaard afbeelding tot diamond painting foto van jezelf, je kat of je favoriete vakantie. Je kunt op verschillende webshops een leuke foto uploaden en alle benodigdheden om dit te diamond painten in één keer bestellen.

Wat is er leuk aan?

Omdat de mogelijkheden dus oneindig zijn en je alles kunt maken wat je maar kan bedenken is het een heel creatief werkje. Vanaf het bedenken wat je gaat maken tot het bepalen in welke lijst je het waar gaat ophangen. Daarnaast is het ook heel ontspannend om met zo’n precies werkje bezig te zijn. Omdat je zo gefocust bent op je creatie hoef je even nergens anders aan te denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *