Modieuze damesgarderobe voor 60-plussers

Vandaag nemen we jullie mee in de basics voor de kledingkast van alle dames boven de 60. Geen zorgen, het zijn maar richtlijnen. Ook voor de vrouw onder de 60 kunnen deze tips handig zijn. Daarnaast willen we ons niet enkel richten op een ‘standaard’ beeld waarbij we kleding mooi laten aansluiten bij grijze lokken en een hoortoestel (ook al heb je prachtig subtiele en moderne opties zoals een Phonak hoortoestel). We schrijven alle vrouwen die modieus willen zijn, kracht willen uitstralen, maar ook comfortabel willen zijn. 

De basis kleuren

Wanneer men zegt dat de kleuren voor dameskleding van 60-plus saai en grauw moeten zijn, heeft het helemaal mis. De kleuren voor dameskleding van vrouwen in deze leeftijdscategorie hoeven allesbehalve saai te zijn. We ontkennen niet dat neutrale kleuren een zeer goede keuze zijn en degelijke basis vormen. De neutrale kleuren zijn namelijk makkelijk te combineren zijn. Denk hierbij aan kleuren als wit, grijs, blauw, beige en zwart. Doordat er op een hele simpele manier te combineren valt tussen de diverse kleuren en items, kun je moeiteloos van stijl verwisselen. Extra kleur toevoegen kan zeker, maar laat het terugkomen in losse items; een tas, riem of sieraden bijvoorbeeld. 

Bovenkleding

  • Een blouse is een mooi item om mee te beginne. Deze kun je zowel met als zonder jasje dragen, waarbij je kunt afwisselen tussen zowel lange als korte mouw. Draag altijd een mooi en bijvoorbeeld corrigerend topje onder de blouse zodat deze mooi valt. 
  • Een blouse kun je goed combineren met een blazer, jasje of mooie colbert. Dit zorgt voor een geklede uitstraling. Kies voor een mooie (liever te lange) lengte en kijk bij het passen goed of een getailleerd of een recht model beter bij jou past.
  • Een vest is een mooi ander alternatief. Wanneer je een blouse of een shirt combineert met een effen vestje, zorgt dit direct voor een nette en vlotte uitstraling. Daarnaast hoef je hierbij dan ook niet in te leveren op comfort.

Onderkleding

  • Spijkerbroeken zijn een mooie basis omdat ze gemakkelijk te combineren zijn. Kies hierbij het liefst voor een donkerblauwe kleur. Deze staat over het algemeen netter dan een lichtgekleurde spijkerbroek. Ook beigekleurige jeans staan netjes en vlot. 

Wij raden daarnaast de bootcut jeans aan. Deze zitten vaak comfortabel en kunnen zowel netjes als meer sportief gedragen worden. Combineer de bootcut jeans met een witte blouse of een blazer en je ziet er direct netjes en vlot uit. 

  • Er zijn natuurlijk dagen waarop je er extra netjes en gekleed uit wil zien. Voor deze momenten is het goed om altijd een klassieke, zwarte (of andere kleur) pantalon in je kast te hebben hangen.
  • De kokerrok is het laatste en onmisbare onderdeel van een elegante kledingkast voor de 60-plusser. Dit type rok is zorgt er voor dat elke outfit er al direct goed en gekleed uit ziet. De bovenkleding kan dus heel basic blijven. Als mooie bonus kleedt de kokerrok ook nog eens af!

We hopen met deze absolute basics een goed beeld te hebben gegeven van hoe je een nette, vlotte en toch modieuze kledingkast vult. Of het nou voor de 60-plusser is, over voor de vrouw die van een nette kledingstijl houdt, dit is de basis. Veel plezier met winkelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *