Geen mancave maar een womancave; en dit is hoe je deze ruimte creëert!

Is jouw jongste kind recentelijk op kamers gegaan of heb je een kamer in huis die niet vaak gebruik wordt. Dan is dit hét moment om een womancave te creëren. De term mancave heb je vast al vaker voorbij horen komen. Maar waarom hebben we het eigenlijk nooit over een womancave? Een plek in huis die helemaal voor jou alleen is en waar je partner niets te zoeken heeft. Dat klinkt toch heerlijk? Voor iedere vrouw die wel een kamer over heeft, maar niet weet wat ze met de ruimte moet hebben wij de oplossing. Door de volgende vragen te beantwoorden creëer jij binnen no-time jouw eigen womancave. 

1.Wat wordt het doel van jouw womancave?

Vraag jezelf eerst goed af waar je op dit moment echt behoefte aan hebt. Wat wil je uit de ruimte halen? Misschien is rust voor jou het doel van je womancave. Of ben je juist op zoek naar een plek waar jij ongestoord helemaal los kan gaan? Behoefte aan allebei? Dat kan natuurlijk ook! Zin om een nieuwe hobby uit te proberen? Ook dat kan! Wanneer je weet waar jouw echte behoeftes liggen kunnen we door naar de volgende.

2.Wat wordt het thema?

Als je een blank canvas hebt wil je natuurlijk sturing geven aan de inrichting van jouw womancave. Dient jouw kamer als een plek om een specifieke hobby uit te oefenen? Dan kan dit ook een leuk thema bieden. Koppel het thema bijvoorbeeld ook weer aan je doel. Denk hierbij aan een voetbalclub of bar, wellness of boeken. Heeft de ruimte niet een specifiek doeleinde, of bind je je niet graag aan iets vast? Dan kan je ook kiezen voor een kleuren thema. Bepaal de kleur aan de hand van jouw behoeftes. Ga bij rust voor lichte neutrale kleuren en ga voor felle kleuren als je energie uit de ruimte wil halen. 

3.Wat heb je nodig voor in de womancave?

Vraag jezelf eens af wat je nodig hebt om jouw ultieme womancave te vullen? Dit hangt natuurlijk volledig af van de voorgaande vragen. Is jouw thema ‘dansstudio’? Dan heb je een grote spiegel en een goede muziekinstallatie nodig. Let daarbij wel op goede isolatie. Misschien hoor jij (zelfs met hoortoestel) volume 100 van de box niet, maar je partner wel. Dat zorgt voor geluidsoverlast. Anders kan je partner binnen de kortste keren ook een online hoortest volbrengen. Je kan de ruimte bijvoorbeeld ook nog verder aankleden met accessoires, meubelstukken en een likje verf.

4.Wie zijn er welkom?

De laatste vraag: is de womancave alleen voor jou toegankelijk of wordt het een plek waar jij juist met vrienden kan ontspannen (of feesten)? Eigenlijk is deze vraag natuurlijk overbodig; want jij beslist! 

Ga lekker genieten van de ruimte, je nieuwe hobby, de rust, of juist de drukte in jouw womancave.   Succes met het omtoveren van deze ruimte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *