Eenvoudige manieren om je dieet te verbeteren

Een groente- en fruit rijk dieet is wetenschappelijk vastgesteld om verschillende gezondheidsvoordelen te bieden, waaronder het verlagen van je risico op bepaalde chronische ziekten en het gezond houden van je lichaam. Het kan ontmoedigend zijn om aanzienlijke aanpassingen aan het dieet maken. In plaats van grote aanpassingen te maken, is het misschien het beste om met een paar kleine te beginnen. Het is waarschijnlijk gemakkelijker om met slechts één ding te beginnen in plaats van allemaal tegelijk. Een van de meest bekende strategieën om je dieet te verbeteren, is het kiezen van gezondere alternatieven, zoals koolhydraatarme pasta.

Doe het rustig aan

De snelheid waarmee je eet, bepaalt hoeveel je eet en hoe groot de kans is dat je aankomt. Snelle eters hebben veel meer kans om meer te consumeren en hebben een hogere body mass index (BMI) dan langzame eters. Dit komt uit studies die verschillende eet snelheden vergelijken. Hormonen beïnvloeden je eetlust, hoeveel je eet en hoe vol je je voelt. Hormonen communiceren met de hersenen of je honger hebt of vol zit. Je hersenen hebben echter ongeveer 20 minuten nodig om deze informatie te verwerken. Dat is de reden waarom langzaam eten je hersenen de tijd kan geven die het nodig heeft om te detecteren of je vol zit of niet.

Kies in plaats van geraffineerd brood voor volkorenbrood

Je kunt je dieet gemakkelijk gezond maken door volkorenbrood te vervangen door standaard geraffineerd graanbrood van zero3. Veel gezondheidsproblemen zijn in verband gebracht met geraffineerde granen. Volle granen daarentegen zijn in verband gebracht met een aantal gezondheidsvoordelen, zoals een lager risico op diabetes type 2, hartaandoeningen en kanker. Volkorenbrood is er in talloze soorten, en veel daarvan smaken beter dan geraffineerd brood. Lees gewoon het etiket om te bevestigen dat je brood volledig uit volle granen bestaat en niet uit een combinatie van volle en geraffineerde granen. Het is ook ideaal als het brood volle granen of zaden bevat.

Voeg Griekse yoghurt toe aan je dieet

Normale yoghurt is dunner en romiger dan Griekse yoghurt. Het is gespannen om de extra wei (het waterige bestanddeel van de melk) te verwijderen. Als gevolg hiervan is het eindproduct zwaarder in vet en eiwit dan conventionele yoghurt. In feite bevat het tot twee keer zoveel eiwit als conventionele yoghurt. Door een eiwitrijk dieet te volgen, zul je je langer vol voelen. Dit kan helpen om je eetlust onder controle te houden en om je voedselinname te beperken als dat je doel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *