Manieren om je dagelijkse leven wat duurzamer te maken

Manieren om je dagelijkse leven wat duurzamer te maken

Met earth day achter de rug is het tijd om wat bewustere keuzes te maken. Minder afval achterlaten, minder onnodige producten aanschaffen, minder verspillen, minder energie verbruiken. Alle kleine stapjes die hier aan bijdragen zijn een stapje in de juiste richting. Daarom kijken we vandaag naar kleine stapjes die jij kunt zetten.

Minder wegwerpverpakkingen

In de categorie minder afval creëren: verpakkingen. Een makkelijke en kleine aanpassing die hier een grote impact kan maken is door bijvoorbeeld geen plastic zakjes te gebruiken bij je groenten en fruit. Leg dit los in je mandje, of als je dat vervelend vindt gebruik een eigen herbruikbaar zakje. Sommige producten kunnen niet zonder verpakking. Let dan op de soort verpakking waar dit in komt. Is dit recyclebaar? Of gemaakt van gerecyclede materialen? Let ook op take away verpakkingen. Ook als je eten besteld kun je ervoor kiezen om alleen te bestellen bij zaken die rekening houden met de materialen die ze gebruiken. Op deze manier kun je makkelijk afval verminderen of zorgen dat het afval wat je creëert geen tientallen jaren onze mooie aarde blijven vervuilen.

Energieverspilling tegengaan

Energie opwekken is een erg vervuilende business. Tenzij je erg goed hebt opgelet waar je je energie afneemt en deze van zo veel mogelijk groene energie afkomstig is, is het een goed idee om bewust energieverspilling tegen te gaan. Bij een drastische aanpak stap je over van energiemaatschappij, neem je zonnepanelen of renoveer je je woning om extreem goed geïsoleerd te zijn. Maar vandaag kijken we naar kleinere alledaagse oplossingen. Een tip die je vaak hoort is om lampen niet onnodig te laten branden. Maar wat voor lichtbron zit daar eigenlijk in? Als je nog niet alle lampen hebt vervangen voor ledverlichting is dat ook een erg goede tip. Ledverlichting is ongeveer 70% zuiniger dan andere lichtbronnen. Andere bekende tips zijn om geen apparaten op stand-by te laten staan en de verwarming wat lager te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *