Welke wijn past goed bij een vleesgerecht?

Er zijn zoveel soorten wijnen en nu weet je vast wel dat over het algemeen rode wijn bij vleesgerechten wordt gegeten en witte wijn vaak bij visgerechten. Maar welke wijn past nu bij vleesgerechten?

Bij rode vleesgerechten is een goede rode wijn erg lekker

Indien je eerst een licht voorafje hebt of als je een wijn als aperitief wilt schenken is het zinvol een wat lichtere wijn uit te kiezen, bijvoorbeeld een mousserende wijn. Als je vervolgens rood vlees serveert is het passend om een wat zwaardere rode wijn er naast te drinken. Juist omdat de vleessmaak wat krachtiger kan zijn, dient de wijn daarin mee te gaan voor de juiste smaak combinatie. Hiervoor is bijvoorbeeld de Biscardo Valpolicella Ripasso een geschikte wijn. Deze Italiaanse wijn is complex, rijk en droog met in de smaak duidelijke tonen van chocolade en kersen. Vanwege de eikenhouten rijping past deze wijn erg goed bij rode vlees gerechten.

En na de maaltijd?

Zodra het hoofdgerecht op is en je begint aan het dessert is het lekker om over te gaan om een dessertwijn. Vaak is dit erg zoet van smaak, maar dat past dan vaak wel bij het nagerecht, aangezien je niet te zwaar wilt eindigen. Uiteraard blijft het altijd een kwestie van smaak en het is natuurlijk niet noodzakelijk om bij elk gerecht een wijn te drinken, maar het is wel van belang de wijn te matchen met het type gerecht, zodat de smaak combinatie optimaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *