Is de Wobbel eigenlijk wel veilig?

Is de Wobbel eigenlijk wel veilig?

Misschien heb je wel eens van een Wobbel gehoord, zo niet, ook geen probleem. De Wobbel is simpelweg speelgoed voor kinderen, maar is ook inzetbaar voor volwassenen. Het is als het ware een gebogen houten plank. Nu is het logisch als je daar je twijfels bij hebt. Is dat eigenlijk wel veilig en wat als het kindje splinters krijgt? Dat wil je natuurlijk niet en dat is begrijpelijk. Dit blogartikel zal dan ook gaan over de veiligheid van de Wobbel. Dan kun je zelf overwegen of je de Wobbel original kopen wilt.

Materiaal

De Wobbel is gemaakt van materialen die van goede kwaliteit zijn. Zo is het hout niet alleen heel erg stevig en glad, maar het is ook nog eens bewerkt met kindvriendelijke blanke lak. Deze lak is gemaakt op waterbasis of linnen-white wash. Ten slotte heeft de Wobbel een CE-markering. Dat komt erop neer dat dit stuk houten speelgoed voldoet aan de Europese veiligheidseisen, dus wat dat betreft hoef jij je geen zorgen te maken over de Wobbel.

Vilt

Je kunt de Wobbel verkrijgen bij onder andere Meervoorkinderen.nl en het speelgoed is verkrijgbaar met en zonder viltbekleding. Dit betreft een EKO vilt en het doel van het vilt is natuurlijk bescherming, maar het zorgt tegelijkertijd ook voor demping en vorm een anti-sliplaag. Door dit vilt kan je kindje er op staan op een veilige manier, want uitglijden is dankzij het vilt niet mogelijk. Ook het vilt is CE-goedgekeurd.

Let op

Ook al is het spelen met de Wobbel veilig, houdt alsnog je kindje goed in de gaten. Dit is overigens verstandig om bij elk soort speelgoed te doen. Laat het kindje bijvoorbeeld goed wennen aan het speelgoed, laat het kindje op blote voeten met de Wobbel spelen en zorg voor voldoende ruimte. Met deze regels kunnen jij en je kindje aan de slag gaan met de Wobbel. Veel Wobbelplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *