Een goede basis in de zorg

Jij weet wel hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. Je verzorgt je lichaam, poetst dagelijks je tanden en zorgt dat je er altijd netjes uit ziet. Als zorgprofessional ben je ook verantwoordelijk voor de basiszorg van de zorgvragers. Weet jij hoe je iemand anders daarmee het beste kunt helpen? Wanneer je iemand anders helpt met wassen, baden of douchen, dan komt daar meer bij kijken dan alleen een washandje en een handdoek klaar leggen.

Zorg voor vertrouwen

Als iemand zich voor jou uit moet kleden om gewassen te kunnen worden, dan moet er een goed vertrouwen tussen jullie beiden zijn. Mogelijk schaamt de zorgvrager zich zelfs een beetje. Het is niet niks om je letterlijk bloot te geven. Het is dan ook belangrijk dat je naast de handeling die je gaat uitvoeren ook weet hoe je iemand vertrouwen kunt geven en op zijn gemak kunt stellen. Alleen met een goede vertrouwensrelatie kun je de beste zorg voor de zorgvrager garanderen.

Leer over zorg en zoveel meer

Alles is te leren. Tegenwoordig zijn er over heel veel onderwerpen leuke e-learnings te vinden. Zo kun je lekker vanaf je luie stoel leren op het moment dat het jou het beste uitkomt. Neem maar eens een kijkje op internet en ga eens op zoek naar de e-learning zorg die jou het meeste aanspreekt. Wil jij alles weten over de basiszorg, zoals wassen, voetzorg of aankleden? Of wil jij meer weten hoe je als zorgprofessional kunt omgaan met een ziekte zoals dementie, parkinson of COPD. E-learning made easy heeft voor iedere zorgmedewerker een aangepaste e-learning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *