De juiste doos voor het desbetreffende pakket

Als er een pakketje bij jou wordt bezorgd, zal je vast niet denken aan het hele proces dat eraan vooraf is gegaan.  Een pakket versturen is nog lang niet altijd zo makkelijk. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan het het juiste verpakkingsmateriaal van het voorwerp in het pakket, het doorgeven van het juiste gewicht en afmetingen, de juiste adressering opschrijven en een juiste grootte voor een doos kiezen. In dit artikel zal ik iets verder ingaan op de grootte van het pakket zelf, want hoe kies je eigenlijk de juiste doos om jouw pakket te versturen? Dat lees je hieronder!

Hoe kies ik de juiste doos?

Als een doos kiest om je pakket in te versturen, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de inhoud van het pakket. Dit is cruciaal, omdat als je een te kleine doos kiest de doos kan gaan scheuren en vervolgens je pakketje ook een groot risico loopt. Maar als je een te grote doos kiest dan kan de inhoud van verschuiven, waardoor het beschadigd kan raken. Het is dus allebei niet ideaal, maar hoe kies je dan de juiste doos? Nou, door je aan de volgende regels te houden.

Als de inhoud van het pakketje lichter is dan 10 kilogram en de inhoud ook niet kwetsbaar is, moet je een doos gebruiken van stevig en enkelzijdig golfkarton. Je kunt natuurlijk dozen hergebruiken zolang deze niet beschadigd, gescheurd of ingedeukt it. Daarnaast is het verstandig alle oude adressen, labels en barcodes te verwijderen.

Als de inhoud van het pakketje zwaarder is dan 10 kilogram of als de inhoud kwetsbaar is, moet je een nieuwe doos gebruiken van dubbel gelaagd karton.

Om ervoor te zorgen dat je geen medewerkers, apparatuur of andere pakketten beschadigd moet je ervoor zorgen dat het pakket geen scherpe, houten of metalen randen heeft.

Plak het pakket dicht met een breedte van minimaal 48 mm en plak deze tape over alle open kieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *