De verschillen tussen een op maat gemaakte keuken en een maatwerk keuken

Het klinkt in principe hetzelfde: keuken op maat en een maatwerk keuken. Er zijn echter veel verschillen tussen een keuken die op maat gemaakt is en een maatwerk keuken. Door zulke woordkeuzes wordt men heel makkelijk misleid, waardoor er misschien verkeerde keuzes ontstaan. Dan blijkt dat je maatkeuken eigenlijk helemaal niet zo uniek is als je had gedacht, wat wel zonde is. Wat zijn dan de verschillen tussen een op maat gemaakte keuken en een maatwerk keuken? En waarom is dit belangrijk?

Het verschil tussen een keuken op maat en een maatwerk keuken

Bij een op maat gemaakte keuken wordt er van uit gegaan dat er een standaard keuken wordt gewenst. Diegene die geïnteresseerd zijn in een keuken op maat kunnen dus kiezen uit een aantal standaard kasten. Deze kunnen ze dan samenstellen en dan eventueel aanpassen op diepte en breedte. Kleuren, materialen en andere zaken liggen meestal al vast, ondanks dit kun je alsnog kiezen uit een uitgebreid aanbod. Mensen die voor een keuken op maat kiezen hebben dus een redelijke vrijheid in het kiezen van hun droomkeuken, maar het is wel nog beperkt. Dit is dus wel iets om te overwegen als je alle vrijheid wil over jouw keuken interieur.

Bij een maatwerk keuken worden er geen standaard kasten voorgeschoteld. Een koper van een maatwerk keuken begint dus helemaal bij het begin. Er zit dus een groot creatief verschil tussen een keuken op maat en een maatwerk keuken: er kan worden gekozen uit alle materialen en kleuren die je kan bedenken. En dat ook nog eens in alle soorten en maten!

Er is dus geen beperking in jouw persoonlijke voorkeur. Op deze manier kun jij de ideale combinatie van kasten creëren. Zo kunt u uw droomkeuken geheel inrichten zoals jij dat wil. En wie wilt nou niet de optimale inrichting creëren voor hun keuken, waarvan ze altijd gedroomd hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *