Hoe organiseer je een online borrel?

In veel bedrijven is een vrijdagmiddagborrel het beste moment van de week. Er zijn prestaties geleverd dus er mag worden gefeest. Nu veel werknemers thuis werken en een bedrijfsfeest geven echt niet meer verantwoord is, missen we de zogeheten VrijMiBo. Omdat corona al zolang de wereld teistert en het team de gezelligheid en bonding echt nodig heeft worden er veel online borrels georganiseerd. Met alle moderne technologieën is dat gelukkig mogelijk. In deze blog zal uitgelegd worden hoe je een feestelijke online borrel organiseert.

Een drankje in de hand

Witte of rode wijn, bier of radler, wat je ook lekker vindt. Zorg ervoor dat je op tijd je favoriete drankje koud inschenkt en bereid je er goed op voor. Ook is het slim om aan het begin van de dag collega’s digitaal uit te nodigen voor een virtuele borrel. Een paar minuten voor de gebruikelijke dranktijd op vrijdagmiddag, staan jij en je collega’s klaar achter een scherm, gekleed in je beste kleren, met een drankje in de hand. Als iedereen in de videovergadering zit, tel je samen af: 3, 2, 1: weekend! Hef het glas en proost samen, want op vrijdag is het tijd om te drinken!

Draai een goede plaat

Muziek brengt mensen bij elkaar, en dat is precies wat we nodig hebben in tijden van sociaal isolement. Werk samen met je collega’s om de perfecte Spotify-afspeellijst te maken en de perfecte sfeer voor een drankje op vrijdagavond te creëren. Om sonische chaos te voorkomen, is het belangrijk om een collega aan te stellen om toezicht te houden op de muziek. Geen zin om een playlist te maken? Zet het volume hoger, zing mee met Sweet Home Alabama en dans de Macarena!  

Speel een spel

Deze unieke vrijdagmiddagborrel biedt de perfecte gelegenheid om elkaar te leren kennen. Katten lopen op het toetsenbord, kinderen dansen op de achtergrond op de muziek en je kunt in iemands huis kijken. Wil je elkaar nog beter leren kennen? Vertel elkaar grappige verhalen, speel 30 seconds, leg het dinsdagdillema voor of bedenk met elkaar grappige dinsdagdillema’s. Hoe je de tijd ook invult, je zal gegarandeerd een hechtere band krijgen met je collega’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *