Een blijvend groene tuin

Er zijn ontelbaar veel soorten bloemen en planten die je in je tuin kunt zetten. Helaas bloeien de mooiste planten vaak alleen in de zomer, wat betekent dat je in de winter een kale, troosteloze tuin hebt. Zorg dat je de juiste bloemen en planten in je tuin verwerkt, zodat je ook in de winter iets hebt om naar te kijken. In deze blog lees je handige tips zodat er jaar in jaar uit groen staat in jouw tuin!

Gazon

Zaai of leg een groot stuk gazon aan in je tuin, wat het hele jaar groen blijft. Met een mooie afscheiding, zoals een Frans hekwerk, is je tuin gelijk leuk aangekleed, denk bijvoorbeeld aan een kastanjehouten hekwerk van Adéquat. Dit is ook nog leuk om te laten begroeien, zodat je minder doorkijk hebt en nog meer kleur in je tuin!

Bloemen

De kleur van een bloem is natuurlijk vooral in de zomer te zien, maar er zijn ook bloemen die in de winter wat kleur behouden. Er zijn verschillende bloemen die ook in de winter bloeien, of waar alleen de bloem vanaf valt zodat je nog wel een groene steel hebt. Op internet is makkelijk te vinden welke soorten bloemen in de winter bloeien, zodat er ook dan nog wat kleur in je tuin staat.

Planten

Het ziet er niet altijd even mooi uit, maar zorgt wel voor groen in de winter. Je hebt verschillende struiken, bomen en hagen die hun blad behouden in de winter. Deze zijn er in allerlei verschillende soorten, zodat het niet een saai geheel wordt. Hierbij is het wel belangrijk dat je het regelmatig snoeit, maar dan heb je ook wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *