Dit zijn de mooiste stranden van Europa

De zomer nadert, en daarmee hopen we allemaal op een geleidelijke terugkeer van reizen en toerisme. Het is passend dat wij je dan de vijf beste stranden van Europa laten weten, want je wilt natuurlijk heerlijk languit tot rust komen terwijl je luistert naar de geluiden van de zee.

Ses Illetes, Formentera

Ses Illetes is in 2016 uitgeroepen tot het beste strand van Europa, maar eigenlijk zijn alle stranden van Formentera gewoonweg prachtig. Als je een strandvakantie wilt, is dit eiland een van ’s werelds beste plekken te ontspannen en alles te vergeten. De stranden hier worden namelijk vergeleken met die van de Caraïben. Hieronder valt natuurlijk Ses Illetes, waar je meegenomen wordt in een paradijs van roze koraal, glinsterend wit zand en turquoise water. De kans dat jij vanuit Ibiza naar Formentera gaat voor één of meerdere dagen is groot. Daarom willen we je ook de mooiste stranden Ibiza laten weten! Er zijn héél veel geweldige stranden te vinden hier, maar onze favorieten zijn toch Cala Olivera, Cala Mastella, Aguas Blancas, Cala Xarraca, Benirrás en Cala Carbo.

Kleftiko-strand, Milos

Kleftiko Beach op het Griekse eiland Milos heeft ongelooflijke turkooisblauwe wateren met daarin unieke rotsformaties. Boottochten bieden de kans om deze te verkennen. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker luieren op het strand in de prachtige omgeving.

Balos-lagune, Kreta

Balos Lagoon in de stad Kissamos op het Griekse eiland Kreta, biedt aan de ene kant een lagune en aan de andere kant een strand. Een prachtige plek om heerlijk te zwemmen en te zonnen.

La Concha, San Sebastian

Het strand La Concha in de badplaats San Sebastian Donostia in Spanje is een uniek stadsstrand. De boog van goudkleurig zand loopt langs de grote promenade, wat ideaal is. Het strand biedt in de ene richting uitzicht op zee en aan de andere kant de prachtige voorkant van de Spaanse oude stad.

Falésia, Albufeira

Falésia Beach ligt in Olhos de Água, Albufeira, aan de Algarve in Portugal. Het ruime witte zandstrand ligt tegen ongelooflijke rode kliffen, met een groenblauwe zee die warm maar soms golvend is. Een reeks aan restaurants maakt het de perfecte plek om een dag op het strand door te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *