Wat is Ashwagandha?

Misschien heb je er al eens van gehoord maar je hoeft je ook zeker niet te schamen als dit niet het geval is, namelijk Ashwagandha. Een van de belangrijkste kruiden voor de traditionele Indiase geneeskunde. Dit is natuurlijk niet voor niks. Zo wordt er over Ashwagandha vertelt dat het je rust geeft in stressvolle situatie maar ook weerbaarder maakt voor deze situaties en fysieke stress. Dit leidt uiteindelijk tot meer energie, wat eigenlijk iedereen wel een beetje kan gebruiken. De kans op bijwerkingen met Ashwagandha is klein.

Waarom zal je het kopen?

Je kan Ashwagandha kopen bij natuurwinkels maar ook online bij bijvoorbeeld De kurkuma specialist. Omdat het verkrijgbaar is bij verschillende punten, houdt het dus ook in dat er vraag naar is. Zoals hierboven omschreven helpt het dus al met de geestelijke en fysieke stress maar buiten dat helpt het nog met veel meer andere punten. Zo helpt het goed tegen overgangsklachten maar ook tegen slaapklachten. Omdat het een natuurlijk middel is, hoef  je geen zorgen te maken om een verslavende werking of veel bijwerkingen. Het product is vaak getest waardoor dit veilig verkocht mag worden in Nederland.

Waar bestaat het uit?

Ashwagandha bestaat uit de zuivere wortel van de Withania Somnifera plant, ook wel de Rhizome. Er wordt geen gebruik gemaakt van de bladeren door de negatieve werking ervan. Hierdoor kunnen we zeggen dat het een zuiver product is en ook nog eens geheel natuurlijk. Je kan dit product ook gebruiken als vegetariër of veganist. Er zitten geen dierresten in maar ruikt wel naar paarden. Dit kan vooral in het begin even onwennig zijn. Er zijn ook capsules verkrijgbaar waar andere producten ook in verwerkt zijn. Dit is vooral zo bij extracten. Wanneer je voor een extract kiest, kies er dan voor een met een laag Withaferine A gehalte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *