Waar een fijne werkplek op kantoor aan moet voldoen

Waar een fijne werkplek op kantoor aan moet voldoen

Dat we veel uren van ons leven werkend doorbrengen is natuurlijk geen verrassing. Het is dus van belang dat we plezier hebben in ons werk en wat daar belangrijk voor is is natuurlijk een fijne werkplek. Met name op kantoor vind je het wel eens lekker om een lekker broodje tijdens de lunchpauze te kunnen halen en wil je een bureaustoel die lekker zit. Ook wil je een goed functionerende bedrijfsprinter voor het geval dat je een belangrijk rapport moet printen. En een stel gezellige collega’s plus een vriendelijke manager is natuurlijk ook niet per se een overbodige luxe.

Een goede zithouding is key

Een van de belangrijkste aspecten van een fijne werkplek is dat deze het jou mogelijk moet kunnen maken om in een gezonde houding te kunnen werken. Niet iedereen is even lang dus iedere medewerker heeft een andere stoelhoogte en bureauhoogte nodig. Daarom wil je werken met stoelen en bureaus die verstelbaar zijn zodat een ieder deze aan kan passen aan de voor hem of haar gewenste hoogte. Ook wil je dat het beeldscherm of de laptop op de juiste hoogte staat, het is hiervoor belangrijk dat deze dus ook omhoog of omlaag versteld kan worden.

Voldoende licht

Minstens net zo belangrijk is voldoende licht. Het liefst natuurlijk daglicht dat door een partij grote ramen naar binnen kan vallen, maar anders bestaat er ook kunstmatig licht dat in de buurt komt van daglicht. Te felle TL-verlichting, daar zit helemaal niemand op te wachten. Het geeft geen sfeer en doet soms zelfs pijn aan de ogen. Te veel daglicht kan echter ook zorgen voor nadelen. Als de zon er namelijk gedurende een langere periode op schijnt in de zomer bijvoorbeeld, dan kan het erg warm worden. Een goede airco en verwarming is daarom ook belangrijk voor een fijne werkplek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *