Snoeien in het voorjaar

Het vroege voorjaar is een goed moment voor de nodige snoei. Ondanks het advies uit diverse tuinliteratuur kunt u in het voorjaar gewoon beginnen met snoeien. Snoeien wordt aanbevolen om de gezondheid van planten te verbeteren. U verwijdert dode en worstelende takken of zieke bladeren of bladeren en takken die zijn aangetast door insecten, stormen of andere schade.

Vroeg in het voorjaar snoeien bevordert de bloem- en vruchtontwikkeling, wat helpt om de gewenste vorm van de plant te behouden. Bovendien lenen de meeste planten zich goed voor regelmatig snoeien.

Voordelen van snoeien in de lente

Snoeien in de lente heeft veel voordelen. Je tuin wordt schoner en er komt ruimte. Snoeien is net als elke andere vaardigheid, je moet weten wat je doet om succesvol te zijn. Correct snoeien zorgt voor een betere bloem- en vruchtontwikkeling en planten blijven langer gezond. Het staat mooi in de tuin.

Snoeien in het voorjaar voorkomt wilde groei en maakt vroege bloei mogelijk. Het snoeien van bomen is niet beperkt tot stammen en wortels. Dode bloemen moeten ook worden verwijderd omdat ze energie en voeding opnemen. Wortelsnoei bevordert de groei van fruitbomen. Het voorziet de boom van alle voedingsstoffen die hij nodig heeft, zodat je later veel fruit kunt verwachten.

Snoei uw heggen in het voorjaar

Een mooi gesnoeide haag is een lust voor het oog, en een goed gesnoeide haag zal geweldig staan ​​in uw huis. Alle dodelijke en stervende delen moeten worden verwijderd of die delen waar ziekten en insecten zich hebben gevestigd. De winter brengt altijd grote schade aan, maar snoeien zal deze schade gedeeltelijk compenseren. Takken breken, verzwakken en deze vallende takken kunnen gevaarlijk zijn voor anderen. Snoeien in de lente

Bomen en struiken snoeien

De lente is de tijd van vernieuwing. Er ontstaat nieuw leven en dit is ook de beste tijd om bomen, planten en struiken te snoeien. Bomen hebben een natuurlijk afweersysteem, maar in tegenstelling tot mensen maken ze geen nieuw weefsel aan. Dit is de reden waarom bomen niet mogen worden verwond door een grasmaaier of andere machine. Snoei de boom met goed gereedschap en draag handschoenen als u een kettingzaag gebruikt.

Snoei direct na de bloei
Een algemene vuistregel voor voorjaarsbloeiende bomen en struiken is om ze direct na de bloei te snoeien. Hierdoor zullen er snel nieuwe knoppen ontstaan, zodat je volgend seizoen weer van de plant kunt genieten. De volgende planten kunnen in het voorjaar worden gesnoeid: azalea, forsythia, magnolia, meidoorn, rododendron. Kamperfoelie, vlinderstruiken en vele andere planten, struiken en bomen.

Snoeien heeft ook invloed op de plantengroei. Als je snijdt, stop je de groei in de ene richting en stimuleer je de groei in de andere. Snoei eigenzinnige takken, lentebloemstammen van de wortels en snoei wilde struiken en laaghangende takken van bomen. Snoeien doe je door te knijpen, je knijpt de dode nier af en stimuleert de volledige groei weer. U kunt snoeien met een snoeischaar om een ​​bossige groei te bevorderen. U kunt ook uitdunnen door de hele stam of tak te verwijderen. Op deze manier krijg je geen clusters.

Snoeien van tuinplanten is vaak nodig zodat jonge bloeiende planten volledig kunnen ontkiemen. Jonge fruitbomen herstellen van dergelijke snoei. Andere planten zullen het ook beter doen. Hierdoor worden coniferen voller en groeien kruiden als rozemarijn en salie ook beter als ze in het vroege voorjaar worden gesnoeid. Indien u meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en uw vraag te stellen.

Een laatste tip: zorg ervoor dat uw vaste planten gezond zijn en geschikt voor andere groeiseizoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *