Een slim kattenluik bij jou in huis? 

Misschien twijfel je over een kattenluik. Er zijn een hoop redenen voor een kattenluik, maar ook genoeg argumenten tegen. Een kattenluik scheelt jou de deur steeds openen en daardoor ook een hoop kou in huis die je liever buiten houdt. Maar aan de andere kant loop je met een kattenluik het risico dat andere dieren ook je huis in kunnen. Gelukkig zijn er tegenwoordig slimme kattenluiken. Deze openen alleen voor jouw kat of jouw katten. Een kattenluik kopen is dus misschien niet gek om te overwegen. Je kunt deze slimme kattenluiken overal plaatsen.  

Kattenluiken met chip 

Een kattenluik met chip is het meest gemakkelijk. De meeste mensen hebben hun huisdieren gechipt. Die chip kun je koppelen aan bepaalde slimme kattenluiken. Zo opent het kattenluik enkel voor jouw huisdier of huisdieren. Een kattenluik met chip reageert alleen op de chip. Zo’n chip kan je kat natuurlijk niet kwijtraken. Je weet dus altijd zeker dat alleen jouw kat of katten naar binnen kunnen via slimme kattenluiken met chip. Dat geeft een hoop rust en scheelt je het openen van de deur elke keer als je dier naar binnen of buiten wil.  

Kattenluiken met infrarood of magneet 

Andere slimme kattenluiken geven ook alleen toegang aan jouw kat of katten, maar dan niet door de chip. Er zijn bijvoorbeeld slimme kattenluiken met infrarood of magneten. Ze werken natuurlijk niet precies hetzelfde, maar het idee is hetzelfde. Je huisdieren dragen een halsband met een magneet of infrarood. Wanneer deze halsband in de buurt komt van je kattenluik, kan het kattenluik pas open. Het nadeel is dat dit ook kan werken met andere huisdieren met zo’n halsband. Dat scheelt in ieder geval wel zwerfdieren in huis.  

Online bestellen 

Je kunt al dit soort kattenluiken eenvoudig online bestellen. Zorg dat je kiest voor kattenluiken die passen bij de grootte van je dieren, zodat ze op een fijne manier door het kattenluik naar binnen en buiten kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *