Een goede huidverzorging: Hoe doe je dat?

In onze huid zitten wij gevangen. Het is het omhulsel dat je tegen allerlei kwade bacteriën, infecties en virussen beschermt. Het is daarom van groot belang dat je goed voor je huid blijft zorgen, zelfs als deze niet altijd mee lijkt te werken. Sommige mensen hebben voortdurend last van vervelende kwaaltjes zoals acne, eczeem of lichtere vormen van irritatie zoals droogte en jeuk. Ondertussen zijn er daarom gelukkig meerdere middeltjes op de markt die je met dusdanige klachten helpen kunnen. Er zijn met name verschillende crèmes die bedoeld zijn om jou te helpen met het verzorgen van jouw huid, zoals bijvoorbeeld Mesoestetic of Bepanthen. Maar welke crème je precies kiezen moet blijft nog altijd een vraag. Daarom lees je hier wat tips voor het zoeken van jouw ideale huidverzorging.

Valkuilen

Huidverzorging is moeilijker dan het lijkt. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat een goed gehydrateerde huid bewerkstelligd kan worden door het drinken van voldoende water. Ook al is het wel zo dat water drinken altijd helpt, per definitie je huid hydrateren doet het niet altijd. In plaats van simpelweg liters water innemen, is het verstandiger om bijvoorbeeld te letten op de ingrediënten van crèmes en voedingssupplementen. Moleculen als ureum en lipiden zijn in staat jouw huid beter in werk te stellen om vocht vast te houden. Op diezelfde manier doen veel crèmes niet altijd wat zij beloven. Als er op de voorkant ‘dermatologisch getest’ zegt dit bijvoorbeeld niet over het risico op allergieën. De ene crème werkt daarom wellicht niet voor jou, waar de andere juist wonderen verricht.

Het overkomen van valkuilen

Om toch het juiste product te vinden voor jouw huid, is daarom van cruciaal belang dat je op de ingrediënten kijkt. Uiteindelijk is ieder medicijn als een goed gekookte maaltijd: hetgeen dat erin zit maakt het lekker of niet. Kies daarom altijd crèmes die parfumvrij zijn, een neutrale pH-waarde hebben en geen alcohol bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *