De sint is er weer!

De Sint komt weer in het land. Dat betekent heel veel lekkernijen, zoals pepernoten, kruidnoten, taaitaai, marsepein en nog veel meer. De schappen in de winkels zijn vaak vanaf oktober al vol met alle lekkernijen die betrekking hebben op het Sinterklaasfeest. Ieder jaar komt Sinterklaas op de stoomboot vanuit Spanje naar Nederland. Sinterklaas komt ieder jaar weer met zijn eigen pieten om elk kind in het land gelukkig te maken met een cadeautje. Cadeautjes zijn er voor iedereen, voor jong en oud. Geen enkel kind wordt overgeslagen. Zo heb je een Sinterklaascadeau 5 jaar en voor 6, 7, 8 en 9 jaar. Cadeautjes zijn er voor elke leeftijd. Een kind is vaak al blij met iets kleins. Het gaat om het idee dat Sinterklaas hem of haar niet is vergeten dit jaar. Al is het een pennen set of een klein knuffelbeertje. Een kind kun je al snel gelukkig maken.

Corona en het Sinterklaasfeest

In 2020 zijn er minder mensen het Sinterklaasfeest gaan vieren. De reden hiervoor is de coronacrisis. In 2020 is er een representatieve peiling onder ruim 1000 personen uit Nederland gedaan. Hieruit is gebleken dat slecht 35 % van de ondervraagden in 2020 Sinterklaas zou vieren. Dit is een stuk minder dan in 2019. Toen bleek dat er zo een 50 % van de ondervraagden Sinterklaas zou vieren. In 2020 heeft er ook geen fysieke intocht van Sinterklaas kunnen plaatsvinden. De intocht heeft virtueel plaatsgevonden. Dit zal dit jaar hopelijk anders zijn. Dit jaar zal de intocht van Sinterklaas op 13 november 2021 plaatsvinden. De stad waar de intocht zal plaats vinden is nog niet bekend.

Cadeautjes!

Bij het Sinterklaasfeest staat naast de verschillende soorten lekkernijen, de cadeautjes centraal. Cadeautjes worden aan de kinderen gegeven. De kinderen zetten hun schoen buiten en zingen sinterklaasliedjes. De cadeaus kunnen in de winkels en online aangeschaft worden. denk bijvoorbeeld aan Intertoys of een webshop zoals educatief-speelgoed.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *